El petó de la mort, la llegenda més popular de l’Autòdrom Terramar

És inevitable que un espai amb la historia del Autòdrom Terramar sigui, en ocasions, font de les més sonades i hilarants llegendes populars. Així, des de mitjans dels anys 1920, tot amant de l’automobilisme que s’apreciï no pot evitar parlar del famós “bacio della morte” al admirar els peralts de l’Autòdrom Terramar.

D’acord amb la llegenda, Tazio Nuvolari (Castel d’Ario, 16 de novembre de 1892-Mantua, 11 d’agost de 1953), cèlebre pilot italià d’automobilisme i motociclisme que entrenava de forma assídua a l’Autòdrom Terramar, es va enamorar d’una jove sitgetana (alguns diuen que es tractava de la filla del propietari de l’antic Hotel Terramar) a la que, en una ocasió, va convidar a acompanyar-lo en un dels seus entrenaments en un Chiribiri biposto.

Després de donar algunes voltes, i en vista de que la jove començava a avorrir-se, Nuvolari la va convidar a donar un parell de voltes amb ell en el Chiribiri. Quan el cotxe es trobava en el punt més elevat de la corba nord, Nuvolari va deixar anar el volant i li va donar un petó a la noia, que poca estona després tornaria a casa visiblement molesta, acusant al pilot d’haver-la intentat matar. El que la jove desconeixia es que la força centrífuga generada al agafar la corba a una velocitat elevada, permet que el cotxe sigui ingovernable sense risc de patir un accident.

Des de llavors, no son pocs els visitants que s’han apropat al Autòdrom Terramar disposats a emular l’ocurrència del que fou vencedor, fins en dues ocasions, de la Mille Miglia. A pesar de tot, l’estat actual de la pista no ho permet, a no ser que es realitzi en espais controlats i sota la supervisió de professionals.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]