Vincent Goehrs: “Gestionar el Autòdrom de Terramar és, per sobre de tot, una enorme responsabilitat”

Des de fa temps, la premsa, tant local com nacional, s’ha fet eco, amb certa periodicitat, de l’Autòdrom de Terramar, a Sant Pere de Ribes. ¿La raó? El projecte de revitalització que s’hi vol implementar. Una proposta integradora i respectuosa amb la inestimable historia de l’espai. Avui, parlem amb Vincent Goehrs, director del projecte.

 

 

GP: Bon dia Vincent, abans que res, ¿podries parlar-nos una mica sobre GRANDPRIX?

V.G.: GRANPRIX es un grup de comunicació i organització d’esdeveniments franc-espanyol amb una dilatada experiència en el sector eqüestre. El nostre grup compte amb més de 40 col·laboradors operant des de 10 països, i organitza esdeveniments en localitats tan emblemàtiques pels esports eqüestres com son París, Deauville o Fontainebleau.

 

GP: ¿En que esteu treballant a Sant Pere de Ribes?

V.G.: El projecte de revitalització del Autòdrom de Terramar es sustenta sobre dos grans pilars, el mon dels esports eqüestres i el del motor. Per un costat, preveiem crear un circuit hivernal de salt d’obstacles completament obert al públic i que doni cabuda a competicions internacionals de diferents nivells durant els mesos més freds a Europa. Per això, habilitarem un seguit de pistes multifuncionals a l’esplanada interior de l’Autòdrom, capacitades per acollir des de competicions hípiques fins a activitats centrades en l’oci familiar com Markets o esdeveniments culturals.

Per un altre costat, el circuit acollirà diferents esdeveniments del mon del motor durant la resta del any, com exhibicions o presentacions de cotxes. De fet, l’Autòdrom de Terramar ja ha acollit diversos esdeveniments automobilístics de primer ordre, d’entre els quals cal destacar el llançament de la marca Cupra de Seat a finals del passat mes de febrer.

 

“L’AUTÒDROM ÉS UN ANELL SAGRAT QUE EN CAP CAS PRETENEM DESVIRTUAR”

 

GP: Sona bé! Què suposa aquest projecte per GRANDPRIX?

V.G.: Fa més de dos anys que vàrem arribar a l’Autòdrom de Terramar decidits a iniciar una nova etapa. L’idea era desenvolupar un espai propi: un lloc acollidor, respectuós, multiús i completament integrat al seu entorn. Aquest lloc té historia, i la historia no té preu. L’Autòdrom és un anell sagrat que en cap cas pretenem desvirtuar. El nostre projecte es desenvolupa al voltant del mateix, potenciant-lo i, sobretot, mimant-lo. Gestionar l’Autòdrom de Terramar es, sobretot, una enorme responsabilitat.

GP: Perquè vau escollir l’Autòdrom?

V.G.: En quan vam veure el lloc, ens hi vam enamorar d’immediat. Per un costat, la ubicació és única, l’Autòdrom es troba a una escassa mitja hora del centre de Barcelona i a pocs metres de la platja del Garraf, i per l’altre, es tracta d’una peça singular de la historia de l’automobilisme mundial… ¡És el circuit més antic del món sense ser reformat! Data de 1923, més o menys de la mateixa època que el circuit de Monza. Us animo a conèixer tota la seva historia al lloc web oficial de l’Autòdrom de Terramar.

 

 

“ANEM PER MOLT BON CAMÍ”

 

GP: Com veu el projecte el consistori?

V.G.: Comptem amb el suport de l’ajuntament que sempre s’ha mostrat disposat a brindar-nos la seva ajuda i que ha col·laborat de forma proactiva perquè aquest projecte esdevingui una realitat. Ja portem diversos anys treballant amb ells.

 

GP: En quina fase es troba el projecte?

V.G.: El projecte ha rebut l’aval de la Comisió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i, fa només uns dies, va rebre l’aprovació inicial per part del ple de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Anem per molt bon camí.

 

GP: Llavors… quina és la previsió?

V.G.: Estem complint amb tots els terminis, però encara queda camí per recórrer…