Quan l’Autòdrom Terramar acollia meetings

A una setmana vista de les esperades eleccions al Parlament d’Andalusia, i amb la política més present que mai en la nostra vida quotidiana, avui, rememorem els temps en que l’Autòdrom Terramar rebia algunes de les figures polítiques més rellevants de l’àmbit nacional.

Per això, hem de viatjar fins a mitjans dels anys 20 del segle passat. El 29 d’abril del 1923, en plena construcció de l’Autòdrom Terramar, es celebraven eleccions a les corts generals espanyoles. Manuel García Prieto, líder del partit liberal, fou capaç de mantenir la presidència del govern, seguit de José Sánchez Guerra, del partit conservador, i de Francesc Cambó, de la Lliga Regionalista catalana. Es tractava d’un triomf històric pel catalanisme polític que, no tan sols era la força més votada a Catalunya sinó que, a més a més, es convertia en la tercera força política a nivell nacional. Així, Cambó va passar a convertir-se en una figura clau del reformisme conservador a tota Espanya, fins el punt en que va arribar a ser ministre de diversos governs. Es diu que fins i tot el mateix rei Alfons XIII va arribar a demanar-li en alguna ocasió que formés govern, a lo que Cambó responia, de forma recurrent, que el seu projecte polític era Catalunya.

Durant aquells anys daurats del catalanisme monàrquic, Cambó va viatjar a través de tot Catalunya i Espanya, explicant el seu projecte polític. Entre les parades documentades més rellevants del polític de Verges es troba l’Auòdrom Terramar, a on, tal i com es pot apreciar en les fotografies, es va dirigir a una imponent multitud… A pesar de que l’Autòdrom no preveu tornar a acollir cap meeting polític, si que ens comprometem a seguir-us delectant amb aquestes petites anècdotes sobre l’Autòdrom Terramar. Fins la setmana que ve!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]