Viatjar en el temps a través de l’Autòdrom

A vegades volem congelar el temps, unes altres sembla que el temps es congela per si sol, ancorat en una foto, una carta antiga o fins i tot en un espai. És fàcil tenir aquesta sensació a l’Autòdrom, la de temps congelat en un anell, en el circuit oval construït fa gairebé 100 anys.

 

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb Andreu Noguero al capdavant -qui ja coneixia l’Autòdrom- va pensar que, si a aquest escenari li sumes un vehicle d’època -cedit per Jaume Vila-, motocicletes antigues -cedides per Joan Merlos-, sis models vestits com ho farien als anys 20 -cedits per Menkes, a Barcelona- i la mirada nítida d’un grup de divuit amants de la fotografia, llavors no és que el temps es congeli és que tornes a estar en l’any 1923 capturant imatges que només podrien veure’s aquells dies en un espai així.

 

En preguntar-li a Andreu Noguero per què van triar l’Autòdrom per a aquesta sessió fotogràfica, va destacar el seu caràcter “històric. És un valor afegit per si mateix, un dels circuits més antics d’Europa. Ho vam gaudir molt”.

 

Gràcies a la seva iniciativa i a la sessió de fotografies que van realitzar aquest passat estiu a l’Autòdrom, podem gaudir d’aquest breu viatge en el temps. Andreu Noguero afirma que van assistir a aquest viatge com a “espectadors” però en realitat en van ser els artífexs.

 

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 2

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 11

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 4

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 9

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 10

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 3

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 8

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom 6

Si voleu preguntar-los per l’experiència o agrair-los el viatge, aquests són els seus noms:

Fotògrafs/fes participantes

Andreu Noguero, Antonio Pérez, Antonio Solares, Esteban Padros, Gerardo Ghiano, Inocenta Pastor, Isabel Sarrió, Lambert Gracia, Llorenç Estivill, Maria Calvo, Mercè Casadellà, Jesús Rodríguez, Josep Atanes, José Cabello, Josep Miquel Moneny, José Ruiz, Juan Ramón, Toni Adelantado. 

Models

Berta Llopis, Georgina Martí, José Caldelas, Marta Jacas, Silvia Peñas i Xavier Garcia 

Viajar en el tiempo a través del Autòdrom

Sobre la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans

Més enllà d’aquesta sessió a l’Autòdrom i altres similars, la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb 120 membres, organitza cada any diversos esdeveniments com Fotomaig o el ral·li fotogràfic en el qual concursen fotògrafs de tot Catalunya i on participen també grups del Carnestoltes de Sitges. A més, cada mes es reuneixen per a compartir imatges, coneixement, anàlisi i alguna crítica, però sobretot la passió per mirar a través d’un objectiu.