Els comerciants del territori s’interessen pel projecte de l’Autòdrom de Terramar

Representants de les associacions de comerciants de Sitges, Ribes i les Roquetes van visitar dimecres l’Autòdrom de Terramar, amb l’objectiu de conèixer el projecte de reobertura i el seu desenvolupament en les mateixes instal·lacions. La visita forma part de les presentacions que l’empresa Terramar 1923, promotora de l’Autòdrom, està realitzant entre el teixit socioeconòmic de la comarca per explicar de primera mà el projecte i l’impacte positiu que tindrà en el territori.

Els comerciants del territori s’interessen pel projecte de l’Autòdrom de Terramar

En la visita de dimecres van participar representants de Fem Ribes, de  la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) i de Sitges Comerç. El director de Terramar 1923, Matthieu Liard, va explicar el projecte de reobertura, que consisteix en l’organització d’esdeveniments eqüestres entre els mesos d’octubre i abril, que atrauran participants del centre i el nord d’Europa, combinat amb el manteniment de les activitats dedicades al motor, com presentacions, rodatges o vehicles clàssics, que ja es duen a terme actualment i que es potenciaran amb la reobertura.

Durant la visita, els representants de les associacions van poder contemplar els plans i dissenys del projecte, que fomenta els espais verds, conserva i restaura el patrimoni arquitectònic i industrial (masies, pista, grades, edificis de boxes…) i integra l’activitat en el paisatge i l’entorn. Els assistents es van interessar pel volum d’activitat econòmica que generarà l’Autòdrom, tant directament com indirecta, un cop reobri de nou més de seixanta anys després que tanqués portes. Els representants de les tres entitats van destacar els beneficis que aquesta activitat generarà en les poblacions de l’entorn.

Els comerciants del territori s’interessen pel projecte de l’Autòdrom de Terramar 1

La presidenta en funcions de Fem Ribes, Brigitte Lucas, va assenyalar que “quan tu tens un projecte que utilitzarà la marca Barcelona, la marca Sitges i la marca Sant Pere de Ribes –perquè les instal·lacions estan situades en aquest terme municipal–, que et publicitarà a nivell europeu per uns esdeveniments eqüestres i que generarà una sèrie de llocs de treball i de sinèrgies és, sense cap mena de dubte, molt positiu”. Lucas va afegir que “hem de saber treure-li el profit necessari per a que hi reverteixi directament en els comerços, restaurants, hotels i la resta d’empreses de la zona”.

Per la seva part, el president d’UCER, Juan Ramon López, va subratllar que l’Autòdrom “pot ser un motor econòmic e la comarca. És un projecte boníssim i que pot resultar molt beneficiós en termes de llocs de treball, de moviment econòmic i de projecció” i va destacar també el caràcter de portes obertes que tindran els espectacles eqüestres, d’accés gratuït: “a més de generar oportunitats de treball i de moviment econòmic, l’Autòdrom també serà una oferta d’oci per a que tots en puguem gaudir”.

Al seu torn, el president de Sitges Comerç, Carlos Prieto, va manifestar que “el perfil dels participants s’adscriu al que considerem i busquem com a turisme de qualitat i, a més, aquests esdeveniments es faran en una època de l’any en què més es necessita que hi hagi visitants com són els mesos de tardor i hivern”.