L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori

NOTA DE PREMSA

L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori

L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori 2
La reobertura de l’Autòdrom de Terramar com a centre d’esdeveniments eqüestres internacionals i d’activitats relacionades amb la història del motor constituirà un impuls a l’economia del territori, especialment per als mesos de tardor i hivern, considerats els de major necessitat de reactivació. Així ho recullen els plans en els quals està treballant l’empresa Terramar 1923, gestora de les instal·lacions, a partir de les reunions que està duent a terme amb els agents socioeconòmics de la comarca.
Les activitats eqüestres estan programades per als mesos considerats d’hivern en el sector dels cavalls a Europa; és a dir, entre octubre i abril. Són els mesos, en què els genets i els aficionats dels països del centre i del nord del continent aturen les seves competicions i la pràctica eqüestre per raons climatològiques. L’Autòdrom de Terramar, precisament, actuarà com a pol d’atracció d’aquests professionals i aficionats, que podran continuar les seves activitats durant els mesos de tardor i hivern aprofitant les bones condicions climatològiques que ofereix el Garraf.
Les previsions de l’Autòdrom és que els participants i usuaris de les seves instal·lacions estiguin entre una i tres setmanes realitzant les seves pràctiques i competicions. Aquests usuaris –que arribaran amb els seus cavalls– estaran allotjats en el territori. L’Autòdrom preveu la construcció d’un hotel en format de bungalows i integrat en el paisatge, que tindrà una capacitat màxima de 150 habitacions; per tant, insuficient per satisfer les necessitats previstes d’usuaris. El fet que aquestes activitats es facin entre octubre i abril permetrà generar un impacte econòmic en els temps de temporada baixa per al conjunt de l’economia de Sant Pere de Ribes, Sitges i el conjunt de la comarca
Durant les setmanes de major activitat es preveu que hi treballin 200 persones, tant de manera directa com indirecta. Es tracta de professions de diferents perfils: des de gestors d’activitats esportives fins al personal de suport als cavalls, passant pels tècnics propis de les instal·lacions i els treballadors dels diferents serveis. 
A més, la pròpia activitat generarà també un impacte indirecte en les empreses proveïdores de serveis del territori. De fet, diferents empreses del territori ja han participat en els primers treballs duts a terme per Terramar 1923, com la reforma de la grada, els serveis de manteniment i de neteja o els estudis del projecte.

Bona resposta dels agents socioeconòmics

Durant les seves reunions sectorials amb els agents socioeconòmics, els responsables del projecte estan recollint una bona resposta pel seu impacte positiu en l’economia del territori, així com per les mesures de respecte ambiental
En aquestes trobades, els responsables de l’empresa perceben la necessitat d’actuacions que generin ocupació i moviment econòmic i que contribueixin a aportar un turisme de qualitat.
A continuació trobareu un document de preguntes i respostes relacionades amb la vessant econòmica del projecte. Aquí podeu trobar el FAQs general de l’Autòdrom

Quina repercussió econòmica?

Quin tipus de visitants?

Quants llocs de treball? 

L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori 4
Què és el que farem a l’Autòdrom?
El nostre projecte, ja aprovat per les administracions, permetrà adaptar les instal·lacions per acollir esdeveniments eqüestres internacionals (que se celebraran entre octubre i abril) i activitats relacionades amb la història del món del motor (durant tot l’any). L’actuació estarà plenament integrada en el paisatge i respectarà l’entorn i el patrimoni històric.
Quina repercussió tindrà l’Autòdrom en l’activitat econòmica del territori?
El tipus d’esdeveniments que programarem atrauran participants arribats de diferents països d’Europa. Es tracta de persones que estaran diverses setmanes allotjades en hotels o apartaments del territori, consumint els seus serveis i visitant els carrers en els moments lliures. El model de l’Autòdrom és el d’un visitant de qualitat que fuig de les massificacions.
Què suposarà per a la indústria hotelera?
Les instal·lacions de l’Autòdrom acolliran un hotel de petit format, en estil bungalows i integrat en el paisatge. La resta d’hotels i allotjaments del territori acolliran la major part dels participants en les proves.
Quants llocs de treball donaran les instal·lacions?
Durant el moment de màxima activitat, els serveis de l’Autòdrom donaran feina a unes 200 persones, tant directament com de manera indirecta.
L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori 3
Quin tipus de feina hi haurà?
Hi haurà feines fixes i regulars derivades de la pròpia activitat de l’Autòdrom (des del personal administratiu i comercial fins al tècnic i de manteniment, passant pel de restauració i hoteleria). També hi haurà altres feines puntuals durant els esdeveniments (gestió esportiva, servei al client, reforç en la neteja…).
Quines empreses hi podran treballar?
A més dels llocs de treball que donarà l’Autòdrom i els participants en els esdeveniments, l’activitat econòmica que generaran les instal·lacions repercutirà en empreses de la zona: proveïdors, serveis, distribuïdors i altres professionals. L’Autòdrom afavorirà el consum dels productes de proximitat, que també utilitzarà en els serveis de bar i restaurant.

L’Autòdrom de Terramar generarà 200 llocs de treball i tindrà un impacte decisiu en l’economia del territori 5

Quina imatge aportarà a l’exterior?
L’Autòdrom promourà els seus serveis entre els amants dels cavalls de diversos països del centre i el nord d’Europa, a través de campanyes i accions de difusió permanents. Aquesta comunicació i comercialització posarà el focus en la ubicació de les instal·lacions i els serveis que ofereix l’entorn i, d’una manera destacada Sant Pere de Ribes i Sitges.
Quina inversió suposa l’actuació?
La reobertura de l’Autòdrom, un cop realitzades les obres d’adaptació i actualització, suposa una inversió inicial de 25 milions d’euros.
Compromiso con el valor natural del Autòdrom 10