Motor i festa es donen la mà a l’Autòdrom

L’Autòdrom va ser ahir l’escenari de la presentació de la Festa Major de Sant Pau, a Ribes, en un acte que va convocar milers de persones arribades d’arreu de la comarca i de diferents punts de Catalunya. La trobada de vehicles clàssics, la presentació del programa de la festa i l’exhibició de la Colla Jove de Diables de Ribes van protagonitzar una jornada plenament festiva.

Més de 200 automòbils i motos de diferents èpoques –alguns centenaris– van estar rodant en grups per la històrica pista del circuit. El Motor Club de Ribes va convocar autèntiques joies del motor, que van fer les delícies d’un públic que va tenir l’oportunitat de veure-les de ben a prop i ser partícip de la festa. Hi van participar vehicles de començament del segle XX (Bentley, Dodge, Rolls Royce, Ricart…), altres dels anys 50, 60 i 70 (Seat 600 i 1430, Mini Cooper, Simca 1200…), a més de tot terrenys i una àmplia varietat de motocicletes de diverses èpoques.

Al migdia, un cop va finalitzar la trobada de vehicles clàssics, va ser el torn de la Festa Major de Sant Pau, en un acte convocat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Colla Jove de Diables de Ribes. En la presentació hi va participar Josep Moya, regidor de Cultura; Albert Guillaumes, en representació de la Comissió de Balls Populars; Enric Mateo, president del Motor Club, i l’artista Lluís Amaré, autor del cartell de la festa. També hi va intervenir Marcel Ricart, en representació de la família propietària dels terrenys, i Matthieu Liard, director de l’Autòdrom, que va subratllar el compromís per a potenciar esdeveniments com el d’ahir.

A continuació, van petar les carretilles per acompanyar els versos satírics dels diables, que van actuar davant la masia del Clot dels Frares, un dels elements patrimonials de l’Autòdrom, que data del segle XVI i que serà objecte de restauració amb la reobertura. La Colla Jove va utilitzar també una emblemàtica Montesa en la seva representació.

L’acte d’ahir va ser el primer de l’any del centenari de l’Autòdrom, en el qual està previst també que comencin els treballs d’adaptació de les instal·lacions per al projecte de reobertura, un cop realitzats tots els tràmits administratius i urbanístics amb les diferents administracions implicades.