L’agenda de l’Autòdrom s’omple amb esdeveniments corporatius i actes oberts

Presentacions corporatives, rodatges audiovisuals, trobades de vehicles, jornades de portes obertes, visites guiades, rutes pel patrimoni, activitats escolars… L’Autòdrom Terramar va ser escenari durant el 2022 de diferents activitats, que van permetre acollir esdeveniments socials, culturals i econòmics i, al mateix temps, mostrar les instal·lacions a diferents col·lectius i perfils.

A l’espera imminent de l’inici dels treballs d’adaptació per a la reobertura plena (previstos per als propers mesos), l’Autòdrom ha continuat tenint activitat diversa en els darrers mesos. De fet, el 2022 –i les primeres setmanes del 2023– aquesta activitat va augmentar notablement i, en alguns casos, va adquirir un notable relleu.

Presentació mundial. L’esdeveniment de la companyia Cupra celebrat el mes de juny, que va atraure 4.000 professionals del sector de l’automoció en diferents sessions durant una setmana, va ser el més destacat. Els organitzadors van aixecar un pavelló provisional, dotat amb pantalles d’última tecnologia, escenaris mòbils, representacions virtuals i zones de gastronomia i d’oci, que van servir per a la presentació de tres nous vehicles de la companyia: Terramar, Tavascan i Urban Rebel.

El muntatge va ser d’extraordinària complexitat i de significativa projecció en el sector de l’automòbil. Entre els assistents hi havia professionals arribats d’arreu del món. També hi va assistir el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, a més d’altres figures amb projecció, com la futbolista Alèxia Putellas.

Esdeveniments corporatius. Però durant el 2022 també hem acollit esdeveniments diversos, a càrrec de diverses companyies i escuderies. Per exemple, recentment ens ha visitat l’Alfa Romeo F1 Team Orlen, amb els pilots Valtteri Bottas, Guanyu Zhou i Robert Kubica, en un esdeveniment corporatiu de la marca.

Altres companyies, així com productores audiovisuals, també han estat en el circuit per a presentacions, actes corporatius i rodatges publicitaris. Aquest vessant ha augmentat darrerament i ha posicionat l’Autòdrom com un espai freqüentat per localitzadors de productores, que busquen espais singulars en entorns naturals i amb presència del patrimoni industrial.

Visites per a tothom. Però a més d’aquests esdeveniments de tipus privat, l’Autòdrom també ha obert portes al conjunt de la ciutadania. El passat 2022, per primer cop, va ser escenari de les jornades Open House Barcelona 48h, que durant un cap de setmana van atraure més 200 persones, que en menys d’una hora van esgotar les places disponibles per a les visites programades.

Paral·lelament, el servei de visites guiades –a través de l’agència Agis Sitges– ha ofert regularment la possibilitat de recórrer les instal·lacions i aproximar-se a la seva història. Entre els grups que han participat en aquestes rutes hi ha també escoles de la comarca, que han pogut conèixer l’entorn i com va ser l’inici del circuit, ara fa cent anys.

Presentacions del projecte. Paral·lelament, l’empresa també ha continuant oferint visites a diferents agents del territori per a presentar-los-hi el projecte de reobertura, que permetrà que l’Autòdrom recuperi plenament l’activitat, amb l’organització de campionats de salts de cavalls entre els mesos d’octubre i abril, i la potenciació de les activitats del motor, durant tot l’any.

A aquestes visites hi van assistir el 2022 més de 300 persones, entre les quals la junta directiva de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès i els delegats territorials dels sindicats UGT i Comissions Obreres. En tots dos casos, van mostrar la seva satisfacció per la iniciativa, que permetrà generar moviment econòmic i ocupació laboral.