Uns alumnes de la UPC posen a prova a l’Autòdrom un prototip de vehicle

BCN eMotrosport és l’equip creat per uns estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Barcelona (ETSEB) –centre integrat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)– que ha estat treballant en el darrer any en la creació d’un vehicle monoplaça com a projecte de carrera. Just abans de l’estiu el van posar en pràctica a l’Autòdrom Terramar.

El vehicle du per nom CAT15x, ja que es tracta del quinzè monoplaça creat per l’equip de Formula Student del BCN eMotrosport. La Formula Student és un programa universitari internacional, que té com a finalitat aplicar els conceptes d’aprenentatge en disseny i fabricació en automoció que hi duen a terme els estudiants universitaris. En el cas de l’ETSEB, el programa té també un format col·laboratiu, ja que estudiants de cursos superiors participen en els programes que integren els nous.

El projecte elaborat ha d’estar dotat d’un business plan, que asseguri la seva viabilitat; l’engineering design, que suposa la implementació del model, així com d’un cost analític, que reguli i justifiqui tot el procés.

La creació del CAT15x de BCN eMotrosport ha motivat un exhaustiu i acurat treball dut a terme durant tot el darrer curs. Es tracta del primer monoplaça fusió en el qual han aplicat tecnologia avançada. A finals de maig van culminar el projecte i el van presentar al circuit de l’Autòdrom. La competició de Formula Student ha començat a nivell internacional i l’equip del BCN eMotrosport està participant amb el CAT15x. La setmana passada van ser a Alemanya. Fa tres setmanes van córrer al Circuit de Catalunya, a Montmeló, i a finals de juliol a l’Autòdrom Ricardo Palletti, a la ciutat italiana de Parma.