Els campions de l’Autòdrom

Ara fa cent anys, l’Autòdrom va ser escenari de les primeres curses d’automòbils i motocicletes en circuit a l’Estat. Inaugurat l’octubre de 1923, l’Autòdrom va acollir diverses curses de manera intermitent fins al maig de 1955, en les quals van competir els bòlids de major velocitat del moment i motos de diversa cilindrada, a més d’altres variants de l’època, com els autocicles i les voiturettes.

Aquestes competicions van atreure pilots internacionals, altres del país i alguns locals, que també es van sumar a la passió emergent pel motor. El record d’aquests campions s’ha mantingut en la història del motor a Catalunya i queda present també en els testimonis dels seus fills i nets.

És el cas d’Ignacio Macaya, que, amb una Indian va ser segon en la categoria de 1.000 cc de la primera cursa de motos del circuit, el 1923. També el de Joan Hernández i Norte –que va pujar al podi en dus ocasions en les últimes curses, el 1955– i el de Salvador Paretas, que va guanyar una de les proves finals, també el 1955.