Com serà l’Autòdrom Terramar del futur? Ho expliquem en aquest vídeo resum del projecte

Explicar el projecte de recuperació de l’Autòdrom Terramar en dos minuts és un repte però això és el que vam fer en aquest vídeo, on les imatges ens ajuden a transmetre com serà l’Autòdrom del futur, després de més de 60 anys tancat i gairebé un segle després de la seva inauguració.

El vídeo us ajudarà a visualitzar com s’ha dissenyat l’espai en el projecte de recuperació i com està previst que es vegi. Aquests són alguns dels punts destacats en la peça:
  1. L’Autòdrom aspira a ser un lloc de trobada i de generació de moments memorables, per això serà d’accés lliure i gratuït la major part del temps i es destinarà a acollir esdeveniments, principalment relacionats amb el món eqüestre i el món del motor, però no únicament.
  2. El projecte preveu la rehabilitació i la protecció dels edificis històrics que inclou el recinte -les masies de Can Sidós i El Clot dels frares, l’antiga fàbrica Champion i els boxs- i la creació de serveis complementaris a les activitats que es realitzin, d’hostaleria -150 places d’hotel per a acollir als visitants i a aquells qui vulguin descansar en un entorn natural- i de restauració -que es proveiran en part gràcies a l’hectàrea d’hort ecològic de la zona nord-.
  3. El paisatge i la naturalesa de l’entorn són un dels valors principals de l’emplaçament de l’Autòdrom i, en el marc del projecte, s’ha prioritzat protegir-los. Això ha fet que s’hagi reduït el sòl edificable previst en el pla d’ordenació urbana en un 40% i que, del total de 65 hectàrees, només 5,3 estiguin destinades a edificis, entre els quals es troben els edificis històrics que es restauraran. A més, s’han aprovat mesures dirigides a aquesta protecció de l’entorn, garantir la connectivitat ecològica entre les diferents àrees naturals, restaurar la Riera de Ribes, la plantació de 700 arbres d’espècies autòctones i moltes altres a les quals podeu accedir en el nostre codi verd.
Si voleu conèixer més a fons el projecte podeu accedir a aquesta nota de premsa i també a l’extens -però amè- document de preguntes i respostes.