Els sindicats visiten l’Autòdrom per conèixer el projecte de reobertura

Representants territorials dels sindicats Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CC.OO.) van visitar el 21 de febrer l’Autòdrom per conèixer el projecte de reobertura de les instal·lacions, la seva activitat i l’impacte econòmic que generarà a la comarca. Durant la visita, efectuada pel director de l’Autòdrom, Matthieu Liard, els delegats sindicals van poder aproximar-se a l’abast del projecte i el conjunt de la iniciativa, que suposarà una inversió inicial de 25 milions d’euros i que es traduirà en més d’un centenar de llocs de treball directes.

Després de la visita, Francesc Rica (UGT), va subratllar que el projecte “és interessant per al territori i pot ser complementari amb l’estructura econòmica que tenim a la comarca, ja que es concentraria en els mesos que menys visitants tenim”. Rica també va afegir que “és necessari que el Garraf rebi inversió”.

Per la seva part, Albert Rodríguez (CC.OO), va apuntar que “la valoració del que ens ha presentat l’empresa és positiva, i ara hem de veure que la inversió es confirmi. Sobretot, en aspectes que per a nosaltres són fonamentals, que són la sostenibilitat, la qualitat de l’ocupació i el medi ambient”.

Els dos representants sindicals també van plantejar les seves demandes a l’empresa promotora. Rica va demanar “qualitat de l’ocupació, que es tingui en compte l’impacte ambiental i tenir cura del medi ambient, que segur que es tindrà en compte al tractar-se d’un negoci eqüestre”. Al seu torn, Albert Rodríguez va demanar unes “relacions normals i normalitzades amb els agents econòmics i socials, entre els quals els sindicats”. “Entenem que l’empresa vol incorporar el personal en les millors condicions: formació, capacitació i amb un producte de qualitat i això requereix que els treballadors puguin estar organitzats, amb un segell de qualitat en l’ocupació i amb una ocupació que també sigui sostenible”.