KTM apura la llei de la gravetat a l’Autòdrom

La pista de l’Autòdrom ha estat l’escenari de la presentació del nou model de KTM, la 1290 Super Adventure S2021, una moto amb doble rostre: asfalt i enduro. Les proves han permès avaluar les incorporacions i millores de la nova generació d’aquest model de KTM damunt l’exigent pista de l’Autòdrom de Terramar i els seus característics i pronunciats peraltes.

Les prestacions de la KTM 1290 Super Adventure S2021 es van posar de manifest en la prova que la companyia va dur fa unes setmanes a l’Autòdrom. Durant cinc dies, els pilots de la marca austríaca van estar provant el nou model per la pista, però també pels interiors de l’anella, amb l’objectiu de posar-la a prova tant en asfalt com en terra. I el resultat va ser espectacular.

La sessió de proves va permetre veure la nova KTM pujant fins l’extrem dels pronunciats peraltes del circuit. Els pilots van forçar la llei de la gravetat d’aquestes corbes de més de 90 graus i van poder comprovar com la moto s’adheria a de ple a les plaques d’asfalt, que són les originàries de 1923. Els acusats i elevats peraltes van ser un dels obstacles que, poc després de la seva construcció, es van trobar els pilots que corrien al circuit, La ràpida evolució que van tenir els vehicles als anys vint del segle passat els van fer guanyar velocitat i assumir alts riscos en aquests Perales. Prop de 100 anys després, KTM ha tancat el cercle.