La Federació Empresarial homenatja l’Autòdrom amb motiu del seu centenari

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FGEP) ha distingit l’Autòdrom amb un reconeixement pel seu centenari. La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, va lliurar divendres passat a la seu de l’entitat un diploma commemoratiu al director de l’Autòdrom, Matthieu Liard.

El reconeixement estava previst realitzar-lo inicialment a la Nit de l’Empresa, celebrada el passat 27 d’abril a la Finca Mas Solers, però els motius d’agenda ho van acabar traslladant a l’acte de divendres passat. Durant l’acte de lliurament, Neus Lloveras, va remarcar que “és important reconèixer empreses que porten anys al territori i també, com és el cas, les que aporten projectes tan interessants com els que l’Autòdrom està duent a terme”. Lloveras va afegir que la reobertura de les instal·lacions pot ser “una gran oportunitat de generació d’activitat econòmica”.

L’Autòdrom va obrir el 28 d’octubre de 1923, impulsat per la societat Autódromo Nacional S.A., amb l’objectiu de construir un circuit amb motiu de l’aleshores emergent activitat del motor. Les curses que s’hi van realitzar, però, van ser ocasionals, pels diferents problemes acumulats d’entrada. La darrera cursa data de 1955.

Actualment, l’Autòdrom ha recuperat l’activitat vinculada al món del motor, a través d’actes corporatius, com presentacions, rodatges audiovisuals i sessions fotogràfiques. Aquesta activitat es potenciarà amb la implantació del projecte de reforma i adaptació de les instal·lacions. La reobertura també estarà acompanyada de les activitats eqüestres de salts internacionals de cavalls, per a les quals s’adaptarà l’anella central de circuit.

Mentrestant arriba l’actuació d’adaptació per a la reobertura, l’Autòdrom continua acollint diferents actes i iniciatives. L’any 2022, les instal·lacions van acollir diferents propostes, com presentacions corporatives, rodatges audiovisuals, trobades de vehicles, jornades de portes obertes, visites guiades, rutes pel patrimoni, activitats escolars… La presentació mundial dels tres nous vehicles de Cupra, l’esdeveniment de l’Alfa Romeo F1 Team Orlen, la celebració de l’Open House Barcelona 48h o les diferents visites corporatives i professionals van ser alguns dels actes més rellevants de l’any passat.