Un hotel plenament integrat en la natura

El projecte de reobertura de l’Autòdrom preveu que el recinte aculli un hotel per allotjar una part dels visitants que participaran en les activitats eqüestres. Aquest hotel, que quedarà plenament integrat en l’entorn natural, es durà a terme en la tercera fase d’execució del projecte, un cop s’hagin implantat les dues primeres, que són, respectivament, la de les activitats de salts de cavalls i la del desenvolupament del complex del motor.

L’hotel tindrà una capacitat de 150 habitacions i estarà ideat per a acollir, fonamentalment, alguns dels participants de les activitats eqüestres que es duran a terme a l’Autòdrom. Aquestes activitats consistiran en competicions de salts de cavall i els seus participants procediran, sobretot, de països com França, Bèlgica, Holanda, Alemanya i Gran Bretanya. Les competicions se celebraran entre els mesos d’octubre i abril, quan en aquests països s’atura l’activitat eqüestre o bé es trasllada a entorns tancats.

L’hotel es realitzarà en l’espai de la curva sud del circuit. El seu disseny quedarà integrat en l’entorn natural de la colina, amb un mínim impacte visual i el predomini de les tonalitats verdes i terra que caracteritzen aquest punt. En la seva construcció es prioritzaran els materials naturals i de mínim impacte en el territori. La voluntat de l’Autòdrom és que els seus usuaris visquin en plena natura i això quedi reflectit en les instal·lacions complementàries.

Tot i que l’hotel estarà enfocat fonamentalment als usuaris de l’Autòdrom –els participants en les activitats eqüestres, però també els equips implicats en el món del motor–, el seu ús serà obert a tothom. De fet, les competicions de salt de cavalls que se celebraran a l’Autòdrom tindran entrada lliure per a tothom i el públic també podrà fer ús dels serveis d’hostaleria i restauració del complex.