Més de 15.000 m² de naus plenes d’objectes amb història

L’abandonament converteix en ruïna tot el que toca, però tornar de nou la mirada cap a l’objecte oblidat pot fer que recuperi amb escreix el seu valor. En l’Autòdrom Terramar hi ha més de 15.000 m² de naus plenes d’objectes oblidats que el temps ha convertit en un tros valuós de la seva història.

Más de 15.000 m2 de naves llenas de objetos con historia 9 Más de 15.000 m2 de naves llenas de objetos con historia

En el procés de neteja d’aquests espais s’estan recuperant peces especials que van formar part de la Granja Avimar -l’explotació avícola a la qual es va destinar l’espai del Autòdrom entre els anys seixanta i vuitanta- i que tenen valor històric i patrimonial. Es netegen i restauren amb l’objectiu de donar-los una nova vida en el marc del nou projecte, on el futur s’escriu des d’un profund respecte al passat.
En aquest vídeo, podeu accedir a algunes d’aquestes naus i peces que portaven dècades abandonades en els boxs, cantines i naus del circuit.

 

Els objectes recuperats van des d’un amperímetre fins a una envasadora o pesadora d’ous de l’època de la Granja Avimar. El material que no es recupera es gestiona com a residu, ja sigui ferralla o reciclatge. Podeu llegir més sobre la història d’aquesta granja en aquest article, va arribar a comptar amb desenes de milers de gallines i va contribuir de manera indirecta al fet que les corbes del circuit romanguessin gairebé intactes.

Un hotel plenament integrat en la natura

El projecte de reobertura de l’Autòdrom preveu que el recinte aculli un hotel per allotjar una part dels visitants que participaran en les activitats eqüestres. Aquest hotel, que quedarà plenament

Leer Más >>

100 anys de l’inici de l’Autòdrom

Ara fa cent anys, va començar a caminar el projecte de construcció de l’Autòdrom Terramar. L’enginyer Francesc Armengol, impulsor de la ciutat – jardí de Terramar a Sitges –començada a

Leer Más >>