Com era la cantina de l’Autòdrom als anys vint?

Avui repassem la història de la cantina de l’Autòdrom, que es va construir per a servei exclusiu del personal de cavallerisses i boxs del circuit. Aquest era un espai tancat al públic, a diferència dels circuits actuals. Llavors era un petit bar restaurant per a mecànics o propietaris que tenien els seus cotxes guardats en els boxs i a punt de sortir a pista.

¿Cómo era la cantina del Autòdrom en los años veinte?
En observar l’edificació del circuit, es pot comprovar que el conjunt comparteix un mateix estil i tècnica de construcció. Le Corbusier i les seves solucions arquitectòniques i tècniques imperaven a Europa i també a Catalunya.
Som a l’any 1922 i en aquells moments la tècnica del formigó armat i de l’encofrat eren solucions modernes, útils, ràpides, eficients, duradores i econòmiques. De fet, seguint aquests criteris i solucions, l’Autòdrom es va realitzar en tan sols 300 dies.

¿Cómo era la cantina del Autòdrom en los años 20?

La tècnica del ciment, el panot i motlle imperen en tot aquest espai i en perfecte estat. Les fotos que corresponen als anys 1922-23, al voltant de la inauguració de l’Autòdrom, permeten veure que existia una cantina (de boxs) i tres quioscos, per al públic en general, repartits per tot el circuit. Un d’ells situat al costat de la caseta de comissaris de pista, enfront de la torrassa i graderies. Dos, al fons en la corba de sud i tres en el mirador del nord.
Tots ells corresponen a la mateixa tècnica de mesures i pilars de formigó armat i encofrat amb parets de tancament de ceràmica, estudiat i practicat pels arquitectes creadors d’aquest magnífic espai: Jaume Mestres i Fossas i el seu amic Josep Maria Martino. D’altra banda, les mesures de tots ells: la cantina, quioscos de begudes i entrepans en pista són les mateixes, fins i tot les de les unitats de cinc de cadascun dels dos grups de boxs.
En aquesta segona imatge hi ha una informació peculiar i inèdita. Sota la casa-palau d’El Clot dels Frares estan perfectament guardats tots els motlles utilitzats per a l’encoframent de les graderies, això aporta informació sobre la tècnica emprada a l’uníson per a la ràpida construcció del conjunt de l’Autòdrom.
¿Cómo era la cantina del Autòdrom en los años 20? 1

 

Un hotel plenament integrat en la natura

El projecte de reobertura de l’Autòdrom preveu que el recinte aculli un hotel per allotjar una part dels visitants que participaran en les activitats eqüestres. Aquest hotel, que quedarà plenament

Leer Más >>

100 anys de l’inici de l’Autòdrom

Ara fa cent anys, va començar a caminar el projecte de construcció de l’Autòdrom Terramar. L’enginyer Francesc Armengol, impulsor de la ciutat – jardí de Terramar a Sitges –començada a

Leer Más >>