L’Autòdrom Terramar com a inspiració: esdeveniments que miren al món

L’Autòdrom Terramar té la qualitat inherent de resultar un espai inspirador i això el converteix en un emplaçament únic per a la generació de noves idees al voltant de les quals trobar-nos. Des dels seus orígens aquest lloc ha inspirat la celebració d’esdeveniments amb vocació internacional i continua fent-ho.  

L’Autòdrom Terramar es va inaugurar el 28 d’octubre de 1923 amb la celebració del Primer Gran Premi Internacional d’Espanya de Fórmula 1 i és evident que els esdeveniments vinculats al motor són els més coneguts, però aquest lloc va acollir al llarg del segle XX esdeveniments relacionats amb múltiples disciplines esportives, carreres ciclistes -una etapa de la volta ciclista a Catalunya-, de motos i, fins i tot, el vol d’avionetes en el seu ús com a aeròdrom.
També es va triar com a escenari de mítings políticsFrancesc Cambó va visitar diverses vegades el Autòdrom a aquest efecte-, pessebres o reunions populars com l’Aplec de la Lliga Catalana de 1933 (imatge inferior dreta), segons informació facilitada per la Associació d’Amics de l’Autòdrom. De fet, es va utilitzar inclús per a provar les carrosses de carnestoltes en la pista, que es preparaven en l’espai interior de les graderies.
El Autòdrom Terramar como inspiración: eventos que miran al mundo 1
Més enllà d’aquests esdeveniments, la història de l’Autòdrom compta amb episodis molt més durs, com el relacionat amb l’època de la guerra civil, on es va utilitzar com a camp d’instrucció, un dels 50 existents en territori català instaurats per la República; a més d’altres etapes que tampoc tenien res a veure amb l’ús original d’aquest espai, com la seva època com a granja avícola.

La història recent, potencial creatiu

En els últims quatre anys, des que es va decidir apostar de nou per aquest espai com a lloc de trobada, creativitat i esdeveniments, amb la seva adquisició per a recuperar-lo, l’Autòdrom Terramar ha atret a grans marques del motor, productores de cinema i publicitat, artistes i cineastes que han sabut veure en ell tot aquest potencial creatiu, fins i tot abans que s’hagi pogut dur a terme el projecte per a la seva reobertura íntegra, amb les millores que implicarà. 
L’anell de l’Autòdrom Terramar i la seva espectacular ubicació han estat la localització perfecta per a generar experiències i resultats sorprenents que han donat la volta al món. Entre els més recents es troben el cas del vídeo de llançament mundial de l’Aston Martin DBX, l’enregistrament del qual va anar a càrrec de la cineasta Daisy Zhou

Era un lloc únic i el teló de fons perfecte per a un esperit d’aventura i audàcia

A principis de 2020, més de 400 periodistes de tot el món van visitar l’Autòdrom Terramar i el Garraf per a la presentació de la gamma de vehicles híbrids de Peugeot. La signatura francesa va triar el circuit per a organitzar el seu #ElectricFirstDrive. En el marc d’aquest esdeveniment, es van realitzar més de 1.500 tests de conducció i es va afegir a l’interior de l’anell del Autòdrom un circuit per a vehicles tot terreny dissenyat per Peugeot.

També recentment el músic Antonio Orozco, nominat als Latin GRAMMY® entre els millors compositors del món, va triar aquesta ubicació per a gravar el vídeoclip amb el qual va donar a conèixer el seu últim treball, “Hoy”.

Entre els esdeveniments celebrats en anys anteriors destaquen el Ral·li Barcelona-Sitges, un clàssic del vehicle d’època -al març de 2019 i que en 2020 preveia repetir, però es va haver de cancel·lar- o el llançament mundial de la marca Cupra per part de SEAT, al febrer de 2018.
El nuevo Autòdrom Terramar, finalmente una realidad 4
Crèdit: Gaby Esono

És un lloc privilegiat per a presentacions de cotxes i esdeveniments on la posada en escena és important”, Jordi Gené

Jordi Gené (en la fotografia), pilot de carreres professional i ambaixador de la marca Cupra, relatava així la seva experiència a l’Autòdrom de Terramar: “la primera vegada que vaig visitar l’Autòdrom va ser una sorpresa majúscula perquè havia sentit parlar d’ell però no el vaig conèixer fins que vaig realitzar un esdeveniment per al departament de cotxes històrics de Seat. Vaig quedar impressionat per tenir unes instal·lacions tan espectaculars i úniques en el món de l’automoció”. “És un lloc privilegiat per a presentacions de cotxes i esdeveniments on la posada en escena és important”, va afirmar. 

Jordi Gené: “La primera vez que visité el Autódromo fue una sorpresa mayúscula”

Els esdeveniments del futur

En el futur més immediat, els esdeveniments que es preveu acollir estaran relacionats amb l’activitat eqüestre i el món del motor, dos conceptes que formaven part ja del binomi fantàstic* que tenien al cap -i en el projecte arquitectònic- els creadors de l’Autòdrom Terramar a principis del segle passat. I continuarà sent un lloc obert a la creativitat, a la trobada i a la generació de noves idees que posar en comú.

Organitzar un esdeveniment a l’Autòdrom Terramar

Si esteu planejant organitzar un esdeveniment i busqueu un emplaçament que us garanteixi una experiència única, podeu contactar amb nosaltres per a començar a crear.

*L’autor italià Gianni Rodari va definir en la seva Gramàtica de la fantasia els binomis fantàstics en els quals dues paraules provinents de mons dispars generaven, en unir-se, una idea nova i sorprenent.